Přespolní běh

Přespolní běh

Ve čtvrtek 19. září se konalo okresní kolo v přespolním běhu v Polici nad Metují. Jedná se o závod šestičlenných družstev, kdy o výsledku rozhodne umístění 4 nejlepších závodníků z družstva.

Naši školu reprezentovalo 6 družstev, z nichž se tři umístila na 1. místě, a tím si závodníci vybojovali postup do krajského kola, které se koná 11. října v Jičíně. Družstvo starších žákyň ve složení Melišíková Viktorie, Bořková Ema, Renská Adéla, Vysoká Viktorie a Řiháková Lucie předvedlo skvělý výkon a mezi dalšími 11 družstvy děvčata zvítězila na celé čáře (s 15bodovým náskokem skončily před ZŠ Hronov).  Středoškoláci a středoškolačky taktéž stanuli na vítězném stupni, nutno však dodat, že zde není konkurence nijak velká. Jinak je tomu u starších žáků, kde svoje síly poměřovali závodníci 11 družstev a naši kluci skončili na krásném 4. místě. Mladší žáci se umístili na 5. místě. Nejméně se dařilo mladším děvčatům, která obsadila 8. místo.

 V jednotlivcích se nejlépe umístila Sofie Piechová z 2.B, která ve své kategorii DV s přehledem vyhrála a trať 3 000m zaběhla za 12.36 minut.

Medailovou pozici obsadil i zkušený Tonda Kubeček ze 6W, který 5kilometrovou trať zdolal za 19.10 minut.

Novou běžeckou posilou je Eva Jedličková ze sekundy A, která mezi 60 děvčaty skončila na trati dlouhé 1 500m s časem 6.02 na 4. místě.

Již po několikáté nám počasí přálo, a tak doufám, že si závod užili všichni. Všem reprezentantům děkujeme za účast a postupujícím budeme držet palce v krajském kole.                                                                                                                         

image_printTisk